Tedarikdepom Olarak Biz Kimiz?
İnsanoğlu ilk yaratıldığı günden bugüne kadar hep kendini geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir. İnsanlar öncelikli olarak beslenme, örtünme ve barınma ihtiyacı duymuşlardır. İnsanoğlu ilk yaratıldığı zamanlarda doğadaki bitki ve meyvelerle beslenirken, zamanla avlanma ve hayvan avlama teknikleri geliştirmişler bu şekilde beslenmişlerdir. Zamanla tarım faaliyetlerini geliştirerek ve hayvan yetiştiriciliği yaparak hem beslenme ihtiyaçlarını karşılamış hem de fazla ürünlerini takas yöntemleriyle diğer ihtiyaç sahipleriyle değiş tokuş yaparak ihtiyaçlarını gidermişlerdir.
Barınma ihtiyaçlarını ise mağara ve taş kovuklarında idame etmişler günümüze kadar ise çeşitli konaklama ürünleri üreterek bunlarla ihtiyaçlarını karşılamışlardır. Bu eski taş yapılardan başlayarak günümüze betonarme evler, konteyner evler, prefabrik evler, tiny house lar, çadırlar, apartman daireleri, ahşap tomruk evler vs gibi çok çeşitlilik göstermektedir.
Giyinme ve örtünme ihtiyaçlarını da gidermek için önceleri doğanın kendilerine sunduğu imkanlardan (yaprak, deri gibi) faydalanmışlar zamanla da tekstil gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sektör geliştirmişlerdir. Bu tekstil sektöründe pamuk yetiştirmek, ipek böceğinden ipek elde ederek ve değişik petrol ve türevlerinden tekstil ürünleri üretmişlerdir. Öncelikle giyinme bir ihtiyaç olmasına rağmen zamanla moda haline gelmiş ve farklı farklı ihtiyaç çeşitleri ortaya çıkmıştır.
Kıyafet alanında iç çamaşırı, alt giyim, üst giyim, dış giyim ve ayakkabı modelleri ortaya çıkmıştır. Bunun dışında aksesuar olarak tabir ettiğimiz altın, gümüş, çelik, elmas, pırlanta, taş ve bakır gibi değişik madenlerden takılar üretilmiş ve kullanımı devam etmektedir. Dış hava şartlarından korunmak için gözlük, şemsiye, şapka, eşarp vs ürünlerin kullanımı da yaygınlaşmıştır. Beslenmelerine, giyinmelerine ve barınmalarına bu kadar önem veren insanların kullandığı ürünlerde zaman içinde değişim göstermiş ve gelişmiştir.
Gelişen bu ürünlerin içinde binalar ve binaların yapım şekilleri de etkilenmiştir. Binaların yapılmasında kullanılan malzemeler zamanla ihtiyaç durumlarına göre değişiklik göstermiştir. Binaların dış hava şartlarından daha az etkilenmesi için değişik yapı kimyasalları ve ürünlerinin yanı sıra iç dekorasyonunda da kullanılan ürünler modern hayatın getirdiklerine göre daha gelişmiş ve daha teknolojik ve elektronik ürünler hayatımıza girmiştir.
Binalarımızın dış görünüşüne ve dekorasyonuna önem veren insanoğlu çatı malzemeleri alanında da farklı ürün gamlarını insanların ihtiyaçlarına göre çeşitlendirmektedir. Bazı evlerde betonarme çatı olmasına rağmen gene de üzerine ayrıca çelik çatı, ahşap çatı, kiremit, shingle, ondüline gibi malzemelerle örtmüşlerdir. Genellikle kullanılan malzeme de kiremittir. Kiremitler ise toprak kiremit, kil kiremit, beton kiremit, Osmanlı kiremit, alaturka kiremit, Marsilya kiremit vs gibi çeşitleri mevcuttur. Kiremit fiyatları da çeşidine ve markasına göre de değişiklik göstermektedir. Bu kiremitlerin hem daha dekoratif hem de çatıda daha sağlam ve güvenli tutunmasını sağlayan kanca modelleri mevcuttur. Bu kancalar Toprak kiremit için üretilmiş toprak kiremit mahya tespit kancası, beton kiremit için üretilmiş beton kiremit kancası, mahya kiremit aşık tahtasını bağlamak için aşık taşıma profili, Alaturka kiremit veya diğer adıyla Osmanlı Kiremitleri birbirine bağlamak için alaturka kiremit kancası, ara kanca, gene Alaturka kiremit ve diğer adıyla Osmanlı kiremitlerin ilk sıradaki kiremitlerini sabitlemek amaçlı üretilen Alaturka kiremit İlk Sıra Kancası, ilk kanca üretilmiştir. Gene bu kiremitlerin altına kiremit örtüsü serilmektedir. Kiremit montajında mahya kiremitler serilmeden önce çatının nefes alması ve börtü böcek vs girişi engellemek için mahya kiremit altına mahya bandı serilmektedir. Baca ve duvar diplerinden yağmur ve su kaçağını önlemek için baca ve duvar dibi bandı kullanılmakta ve bu bandı sabitlemek için baskı çıtası kullanılmaktadır. İnsanlarımız çatı arasını bazen bir oda bazen bir daire bazen de ardiye olarak kullanmakta ve burada da bir yaşam alanı oluşturmaktadırlar. Bu yaşam alanına (tavan arası) ulaşabilmek için çeşitli aparatlar kullanmakta bazen de betonarme merdiven kullanmaktadırlar. Ama en sıklıkla kullanılan ürün ise bir merdiven olmaktadır. Merdiven çeşitleri de ahşap merdiven, alüminyum merdiven, demir merdiven, katlanır merdiven, akordeon merdiven gibi çeşitleri vardır. Bunlardan en dekoratif ve kullanımı kolay olan ve yer kaplamayan merdiven türü ise akordeon merdivendir. Akordeon merdivenler ise farklı ölçülerde üretilmektedirler. Sizin ihtiyacınız olan özel ölçü olması halinde özel ölçü de yapılabilmektedir. Aynı zamanda bu çatıların aydınlatılması ve havalandırılmasını sağlamak amaçlı çatı penceresi modelleri de mevcuttur. İstenilen ölçü ve renklerde üretilen çatı kapağı veya çatı penceresi modelleri sizlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmektedir.